Klub Vegefani - dynia

Utworzono: czwartek, 13 październik 2022 Drukuj E-mail

 

Październik to sezon na dynię, którą można jeść pod wieloma postaciami. Warzywo to nie tylko nadaje piękny kolor przyrządzanym potrawom, ale również dostarcza wielu witamin i minerałów. Na październikowym spotkaniu Klubu Vegefani sprawdziliśmy jak wykorzystać dynię do przyrządzenia pełnowartościowego, rozgrzewającego i sycącego obiadu dla całej rodziny. Pomysłów na wykorzystanie tego warzywa jest wiele. My zrobiliśmy zupę-krem z dyni, racuszki dyniowe i odżywcze koktajle. Mieliśmy nawet kompot z dyni, przyniesiony przez jedną z klubowiczek. Było naprawdę pysznie i sycąco!
 
Spotkanie zorganizowane przy współpracy z boleslawieckim sklepem Carrefour, który dostarczył nam produkty.
 
 
str2  str3  str4
Odsłony: 294

Popularne artykuły