Roślinna kuchnia kresowa - spotkanie z Pawłem Ochmanem
Czy wężymord to dziwaczna postać z powieści fantasy? Co to jest lędźwian i gdzie można go nabyć? Dlaczego torty lwowskich cukierników były wysyłane do Warszawy i co łączy statek "Batory" z kuchnią jarską? Dziś opowiadał o tym Paweł Ochman (Weganon) przy okazji promocji swojej najnowszej książki "Roślinna kuchnia kresowa" wydanej przez Wydawnictwo Marginesy. A ponieważ zaproszony autor ma wiele pasji, poznaliśmy też jego wspaniałe hafty i rozmawialiśmy o fotografii oraz pięknych naczyniach uwiecznionych na zdjęciach. Kosztowaliśmy także wspaniałych ciasteczek wykonanych własnoręcznie przez naszego gościa, które wręcz rozpływały się w ustach i zachwycały nie tylko swoim smakiem, ale także wyglądem. To było spotkanie, które na długo pozostanie w pamięci jego uczestników!