Klub Vegefani - Dzień karmelu
Dzień karmelu uczciliśmy w Klubie Vegefani bardzo słodkimi warsztatami kulinarnymi. Inspirowaliśmy się publikacją Karoliny Ponzo "Vege rozpusta", przyrządzając budyń o smaku słonego karmelu oraz książką Anny Starmach "Pyszne 25", skąd zaczerpnęliśmy pomysł na banany w karmelu. Dwa zupełnie inne przepisy i dwa bardzo odmienne spojrzenia na karmel w roli głównej. Które lepsze? Tego nie byliśmy w stanie jednoznacznie ocenić... Zachęcamy jednak Was, drodzy czytelnicy do wypożyczenia wyżej wymienionych tytułów i samodzielnego przyrządzenia omawianych smakołyków. Przypuszczamy, że oba przypadną Wam do gustu, a przy okazji być może znajdziecie jeszcze jakąś inną ciekawą propozycję.
Dyskusyjny Klub Książki pod nazwą Klub Vegefani działa pod patronatem Instytutu Książki, a współorganizatorem wydarzenia jest bolesławiecki sklep Carrefour.
Odsłony: 259